Konferera på en riktig mötesplats

Tegelbruket är ett stort hus, nästan 8000 m2. När vi har möjlighet hyr vi gärna ut våra lokaler. Vi har såväl konferens- och möteslokaler som passar de flesta sällskap, som större ytor såsom idrottshallar eller konsertlokaler. Ofta kan vi kopplat till en bokning  även erbjuda mat och fika från vårt café, en rundvandring, eller någon av våra aktiviteter i huset. Se mer information om lokalerna nedan, och använd gärna kontaktformuläret till höger vid förfrågningar om pris och tillgänglighet

Tegelbrukets konferenslokaler

Rosa

Lokalen har fått sitt namn från Rosa Parks för att hon 1955 vägrade ge upp sin sittplats i en buss till en vit man, när busschauffören krävde att hon skulle göra det.

Den dåvarande lagen föreskrev att svarta skulle lämna sin sittplats för vita. Händelsen utlöste Bussbojkotten i Montgomery som brukar ses som starten för den moderna amerikanska medborgarrättsrörelsen. Under 1950-talet arbetade Parks som sekreterare och ungdomsrådgivare i NAACP, National Association for the Advancement of Colored People.

Fadime

Lokalen har fått sitt namn ifrån Fadime Sahindal, född 2 april 1975 i Elbistan, Kahramanmaraş, Turkiet, död 21 januari 2002 i Uppsala, var en kurdisk kvinna, som mördades i Uppsala.

Oavsett vilken kulturell bakgrund man har bör det vara en självklarhet för varje ung kvinna att både få ha sin familj & det liv man önskar sig.[/dt_quote]

Vigdis

Lokalen har fått sitt namn från Vigdis Finnbogadottir. Hon var den första kvinnan att demokratiskt väljas till statsöverhuvud. Hennes fokus då liksom nu är vikten av utbildning, jämställdhet och språklig mångfald.

Oprah

Rummet har fått sittt namn ifrån Oprah Winfrey, född som Orpah Gail Winfrey 29 januari 1954 i Kosciusko, Mississippi, är en amerikansk pratshowvärd, skådespelare, filmproducent, entreprenör och filantrop. Oprah hade en svår uppväxt. Hon växte upp i den då rasistiska delstaten Mississippi och blev våldtagen många gånger av en släkting. Istället för att må dåligt länge, ville hon hjälpa människor vilket hon gör varje dag numera, då hon skänker stora summor varje år till utsatta människor inom alla kategorier.

Mary Jane

Lokalen har fått sitt namn från Mary Jane Kinnaird som bildade den första KFUK-föreningen i London år 1855.

KFUM är världens och Sveriges äldsta ungdomsrörelse. KFUM grundades i London 1844. På bara några år blev rörelsen känd över hela England. Idén spred sig, och snart växte KFUM även i Europa och USA. KFUM i Sverige bildades 1884.

Astrid

Rummet har fått sitt namn från Astrid Lindgren som föddes 1907 i Vimmerby i Småland. Hon gick bort 94 år gammal, efter ett liv fyllt av konstnärlig produktion. Som författare, förläggare och samhällsdebatör gjorde hon mycket för att förnya barnlitteraturen och samhällets syn på barns och ungas rättigheter.

Kultihallen

Kultihallen rymmer 100 personer och är framförallt anpassad för träning av dans, aerobics, yoga och pingis. Hallen är även lämplig för mindre föreställningar och har en mindre ståplatsläktare och ljudanläggning. Det finns två angränsande omklädningsrum med dusch.

Multihallen

Multihallen är en av de större lokalerna vi erbjuder. Denna lokal lämpar sig för mindre utställningar och möten samt musik och och idrott.

Multihallen rymmer 300 personer och är en av våra populäraste lokaler. Den kan användas för såväl träning som föreläsning, större konferenser och konserter. Salen har speglar längs med östra väggen och är utrustad med ljud- och ljussystem. Det är också möjligt att bygga scen i olika höjder.

Stora hallen

I den stora bollhallen finns möjlighet att utöva många olika sporter. Här tränar till vardags både KFUM Örebro Innebandy, KFUM Örebro Volley och KFUM Örebro Frisbee. Stora hallen skiljs av från den lilla hallen med en skiljevägg vilket gör det är möjligt att underlätta förflyttning vid större arrangemang. Hallen är utrustad med resultattavla, musikanläggning, läktare för 100 personer och är linjerat för handboll, basket, badminton, volleyboll, innebandy.

Lilla hallen

I den ljudisolerade lilla bollhallen som mäter 719m2 finns utrymme för 700 personer. Här spelar KFUM Basket till vardags, men hallen är även linjerad för badminton och volleyboll. Hallen skiljs av från stora hallen med en skiljevägg och är utrustad med musikanläggning, resultattavla och läktare för 100 personer.

Vill du göra en bokning?

Fyll i bokningsformuläret nedan. Vid övriga frågor, kontakta bokningsansvarig Christer Wettéus:

Bokningsförfrågan

Namn *

Företag

Telefon *

E-post *

Antal personer *

Vilken lokal vill ni ha

Ankomst datum (ÅÅÅÅ-MM-DD)*

Avresa datum (ÅÅÅÅ-MM-DD)*

Beskriv önskemålen samt ange tider för ankomst och avresa